Naujienos

Vedėjas Rimantas vestuves veda ir žmonėms, turintiems klausos negalią

2015 metų rugpjūčio 22 dienai gavome specialų ir išskirtinį užsakymą vestuvėms. Šis užsakymas buvo reikalaujantis žymiai daugiau pastangų nei įprastai, nes vestuvėse dalyvavo 40 svečių iš kurių, net 15 klausos negalią turintys žmonės ir žinoma jaunieji vieni iš jų. Klientė paminėjo, jog apie Rimantą sužinojo iš vestuvių kurias jis vedė beveik lygiai prieš metus, 2014 metais ir tokiems pat ypatingiems žmonėms, kur didžioji dalis svečių buvo kurtieji. 2014 metais tai buvo milžiniškas iššūkis visai Renginių linijos komandai - reikėjo apgalvoti kokią muziką groti, nes šie žmonės irgi jos klausosi, tik kūnu- žemų dažnių pagalba. Taip pat reikėjo adaptuoti visą programą taip, kad suprastų tiek girdintys, tiek negirdintys. Abiejose šventėse buvo po vertėją, pirmą kartą talkininkavo žinomas LTV televizijos vertėjas į gestų kalba. Būtent po šių vestuvių ir pasklido kalbos, kad yra žmogus kuris apsiima vesti vestuves tiek kurtiesiems tiek ir girdintiems žmonėms.
Tokios vestuves yra žymiai sudėtingesnes ir subtilesnes, nes reikia labai aiškiai kalbėti normaliu tempu, kad žmonės galėtų suprasti net iš lūpų. Tuo pačiu visi žaidimai turi būti tokie kuriuose būtų pakankamai veiksmo ir įdomumo tiek girdinčiam tiek negirdinčiam. Daugumai turbūt kyla klausimas, ar kurtieji šoka? Jie labai gerai jaučia žemų dažnių kolonėlių vibracija, pagal ją supranta, kokiu tempu groja daina ir jie šoka, lygiai taip pat kaip ir visi, gal net geriau, nes ritmo pojūtis žymiai stipresnis.
Tokios vestuvės kiekvieną kartą yra didelis išbandymas, tuo pačiu ir didelė bei neįkainojama patirtis vedėjui. Džiaugiuosi, galėję prisidėti prie šių klientų šventės bei padarę juos laimingus tiek šokių aikštelėje tiek prie stalo.

O mes patys po tokių iššukių gauname tik dar daugiau motyvacijos daryti tai ką darome, nes šypsenos, padėkos ir geri atsiliepimai verčia tobulėti ir pasitempti dar labiau.